Vissza

Strázsahegyi Panoráma Park fejlesztése

Leírás

Közösségünk felmérése alapján a lakókörnyezet és az idelátogatók az alábbiak megvalósítását tartanák fontosnak: Komplex tervezés a közösség bevonásával. Átgondolt, átlátható parkszerkezet. Tereprendezés, meglévő vízelvezető árok rendbetétele. Fenntartható, tájba, talaj szerkezetébe illeszkedő növények, a panoráma fenntarthatósága érdekében elsősorban bokrok, virágok, alacsony növésű fák, parkot szegélyező, keretező sövények telepítése. Sétáló ösvények kialakítása, padok, szemetesek elhelyezése. Padok környezetének, ill. fák, bokrok megvilágítása / esztétikai (látvány), és biztonsági szempontok. Biztonsági kamerák telepítése.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A terület a különleges adottságainak köszönhetően - gyönyörű kilátás a reptérre, budai hegyekre, illetve a fővárosi védettségű Merzse-mocsár Természetvédelmi Területre egyre több látogatót vonz. Sajnos az ideérkezőket rendezetlen (gazos, gödrös, szemetes) állapotok fogadják. Helyi lakosok, civilek igyekszünk ezen javítani, de önállóan nem tudunk érdemi változást elérni. A terület átgondolt fejlesztésével, parkosításával, köztéri funkcióinak bővítésével a közösségi életet pozitív irányba formáló, sokak által kedvelt, hangulatos, látványos közösségi terület jöhet létre.

Helyszín

Strázsahegyi Panoráma Park - Vasad utcával határos terület

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az ötlet csökkentett tartalommal került szavazólapra, mert így fér bele a közösségi költségvetés egy ötletre fordítható költségkeretébe. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2396
Kategória
Helyi - nagy ötlet
Helyszín
XVII. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Szavazólapra került
Beküldés
Gera Nándor, 2024.01.01.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás