Vissza

Margit híd és a Franken Leó út kerékpáros kapcsolatának kialakítása

Leírás

A Margit körút - Franken Leó zebra átalakítása, hogy kerékpáros sáv is létesüljön az átkelőben, és ezek be legyenek kötve dél fele a Franken Leó út fele illetve a Margit híd északi felére is (akár pl. a Vidra utcán keresztül).

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Jelenleg a Margit híd északi oldalán lévő kerékpársáv és a Fő utca / Kacsa utca / Franken Leó útvonal kerékpáros összekötése nem megoldott, a Margit hídról lejőve a gyalogosok között a zebrán tudnak csak átkelni a bicajosok. Sokan nem mernek a Margit körúton kerékpározni, és így a Kacsa utca fele mennek, viszont jelenleg ha bicajúton akarnak közlekedni akkor le kell menniük a rakpartra, aztán onnan vissza: 5 közlekedési lámpát kell végigvárni. Ezzel szemben ha a hídról lejöve a zebránál át lehetne kelni - hasonlóan mint a Jászai Mari téren - akkor sokkal egyszerűsítve lenne a közlekedés. Visszafele irányba a Vidra utca bevonása lenne szükséges.

Helyszín

Margit híd - budai hídfő + Franken Leó út csatlakozása

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítás indoka: Kerékpáros átvezetésre a Margit körúton a Frankel Leó úti kereszteződésnél van lehetőség, ennek megvalósítása már folyamatban van. A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint a kivitelezés 2024 nyarán várható.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2394
Kategória
Helyi - kis ötlet
Helyszín
II. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
Schwarczinger Csaba, 2024.01.01.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás