Vissza

Kétirányú kerékpáros közlekedés lehetőségének megteremtése az Apáczai Csere János utcában

Leírás

Legyen kijelölve ellenirányú kerékpársáv a Apáczai Csere János utcában, a Március 15. tér és a Wekerle Sándor utca közötti szakaszon. Ezáltal lehetővé válna az északi irányban történő kerékpáros közlekedés, azaz tovább lehetne haladni kerékpárral a Március 15. téri kerékpárút folytatásaként egészen a Széchenyi István térig. Mivel az úttest kellően széles a kerékpársáv kialakításához, így komolyabb átalakításra nincs szükség.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Kerékpárral jelenleg a Március 15. térről csak a forgalmas alsó rakparton át, vagy jelentős kerülővel, az Irányi utca - Ferenciek tere - Petőfi Sándor utca - Bécsi utca - József Attila utca útvonalon lehet eljutni szabályosan a Széchenyi István térre. A Március 15. téri kerékpársáv lényegében a semmiben végződik, nincs érdemi továbbhaladási lehetőség észak felé. Szabálytalan kerékpárosok még választhatják a Dunakorzót vagy a Váci utcát is, azonban ezek nagy gyalogosforgalma miatt a kerékpáros közlekedés engedélyezése nem javasolt. Erre nyújtana megoldást az Apáczai Csere János utca megnyitása az északi irányban, hiszen így kerülő nélkül, biztonságos útvonalon lenne biztosított a kerékpáros forgalom, ami időnyereséget és kevesebb konfliktust eredményezne a közlekedés többi résztvevőjével.

Helyszín

Apáczai Csere János utca
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2393
Előzetes kategória
Helyi - kis ötlet
Helyszín
V. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Balló György, 2024.01.01.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás