Vissza

Belső udvar ötletpályázat

Leírás

Rengeteg belső udvar van a városban, ezek többsége alulhasznált, lebetonozott tér, aminek nincs semmilyen funkciója. Első lépésben ki lehetne írni ötletpályázatot ezeknek a tereknek a felhasználására, majd a legjobbakat meg is lehetne valósítani. Részletesen: - pályázat kiírása egyrészt szakembereknek (építészek, tájépítészek), másrészt civiliek számára (lakók mit kezdenének a saját belső udvarukkal, ha lenne rá pénz) - pályázat elbírásála megvalósíthatóság, pénz és fenntarthatósági szempontból (a lakók valóban kihasználják-e, fennmarad-e a funkció) - legjobb ötletek megvalósítása - a legjobb ötletek terjesztése (Fontos a lakó-építész-művész találkozó szervezése az első vagy második szakaszban.)

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Kihasználatlan városi terek funkcióval feltöltése, a megvalósulástól függően zöldebb budapest (zöldkert), fenntarthatóbb (konyhakert), emberibb (találkozóhely, könyvtár), biciklisebb (biciklitároló), szebb (díszkert, művészeti alkotás) Budapestért. Az ötletpályázat során jöhetnek olyan megoldások, amik olcsók, könnyen megvalósíthatóak és sok lakó tetszését elnyerik (hiszen ezek szempontok az elbíráláskor), így mintaként szolgálhatnak más házaknak, elindulhat egy közös gondolkodás és talán egy belső udvar átalakítási hullám is. Rákerestem, és volt már ilyen, de nem szervezett formában, inkább egyszeri fellángolásként: welovebudapest.com/cikk/2021/03/01/szabadido-fenseges-kertet-alakitottak-ki-5-ev-alatt-a-lakok-egy-zugloi-berhaz-udvaran/ Ebből jó lenne divatot csinálni.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2392
Előzetes kategória
Zöld Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Csík Péter, 2023.12.31.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás