Vissza

Megújuló pálya a Szent István parkban

Leírás

Újlipótváros közepén a Szent István park a Főváros kezelésében álló egyik legnagyobb zöldfelület. A parkról kevesen tudják, hogy két részből áll, és a két felet a Pozsonyi út szeli ketté. Ez az ötlet a nagyobb, egybefüggő terület egy részéről szól, miközben a kisebb részre is ráférne a felújítás: a pinpong asztalos felület felújítása, a zöld területek rekultivációja, közösségi célú - pihenő és beszélgető helyek kialakítása - hasznosítása. Az ötletről: a Szent István parkba naponta százak látogatnak el. Ki gyerekkel a parkban található homokozós játszóteret használja, többen jógáznak a zöld gyepfelületen, sokan, főleg az idősebb korosztályok sétálgatnak, beszélgetnek a parkban, és egyre többen futnak, sportolnak is parkban. Naponta több tucatnyian - főleg gyerekek, fiatalok - használják azt az aszfaltozott kosárlabda pályát is, amelynek kialakítása ma már semmilyen körülmények között nem felel meg a 21. századnak. Sőt, a pálya olyan mértékben leromlott állapotú, hogy a felújítás mindenképpen ráfér. Az aszfalt repedéseiben már gyomok nőnek, a palánkok pedig használhatatlanok. Javasolt a pálya felújítása, biztonságos rekortán felülettel való burkolása, a kosárpalánkok cseréje, kiskapuk felhelyezése és a védő palánk felújítása, cseréje. Ez nemcsak használók, hanem talán a Főváros érdeke is.

Feltöltött képek, dokumentumok

Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
239
Kategória
Gondoskodó Budapest
Helyszín
XIII. kerület
Időszak
2020/2021
Állapot
Szavazáson nyert, megvalósítás alatt áll
Becsült költség
650 millió Ft
Beküldés
N/A, 2021.04.14.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás