Vissza

Turista felvilágosító keretrendszer

Leírás

Egyre több olyan interakció alakul ki a lakóházunkban vélhetően a turisták és közigazgatás egyes szereplői között, amely nem kívánt mellékhatásokat jelenthet mindenkinek. Szükség lenne angol - német - más nyelven megírt útmutatásra azzal kapcsolatban, hogyan kell a belvárosi kerületekben szelektív szemetet gyűjteni, melyik szín mit jelent a kukákon, abba mi tartozik, illetve ezt tovább gondolva ez kiterjedhetne más a közösséget érintő ügyekre. A javaslat szerint az önkormányzat gyárthatna olyan időtálló, elpusztíthatatlan falra rögzíthető piktogramokkal és nagy nyelveken dokumentált útmutatást, ami segíti a számos turistának a közművek / közlekedés helyes használatát. Ehhez kapcsolódhatnának videók, amiket QR kód beolvasásával érhetnének el. Ezeket kötelezően ki kellene függeszteni azokban a házakban, ahol rövid távú lakáskiadás folyik, mi több hosszú távon fizethetnék a kiadok valamilyen adó formájában, de mégis a főváros fogná össze és emelné a minőségét.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Tisztább, élhetőbb közösségeket teremtethetne a kultúrák találkozásánál. Tanító szándékkal emelhetné a morált azokban a kérdésekben, ahol most társadalmi feszültségek jelennek meg.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítás indoka: A közösségi költségvetésből fejlesztések finanszírozhatók, szemléletformáló kampány létrehozása, lefolytatása önmagában nem. Emellett a közösségi költségvetésből csak közterületen valósítható meg fejlesztés, a társasházak viszont magántulajdonban vannak.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2387
Kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
Miklós Sándor, 2023.12.31.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás