Vissza

Nyilvános ingyenes mosdó otthontalanoknak

Leírás

Olyan nagyvécézésre alkalmas objektumokat, ahol az utcán élők méltósággal és biztonságban el tudják végezni a dolgukat, hogy ezzel is megvédjük a köztereket, lakóházakat a fertőzésektől, a szagtól és a látványtól. Elhelyezését javaslom félreeső parkos helyeken megvalósítani, ahol nem zavar másokat. Nem kell felügyelet, lehessen könnyen és igénytelenül használni, de el lehessen rejteni ott mindent, ami a használatához kell, legyen benne valamennyi öntisztuló folyamat. Kvázi egy pottyantós WC jellegével. Kreatív tervezést igényel, valósítsa meg a felhasználók igényeit, legyen kvázi elpusztíthatatlan, és ne kelljen extra fenntartásal , felügyelettel számolni.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Egy időben minden nap szembesültem a lakóházam liftjéből kilépve egy jó adag friss nedves emberi ürülékkel lakóházunk belső udvarán, a lépcsőházban, ahova rendszeresen beosontak a környéket megszálló kéregetők. Ez nem kellemes, és biztosan nekik sem jó. Mi több ezzel szembesülnek a házban megszálló turisták, vélhetően, akik az ajtót rendszeresen nyitva hagyják. Ez egy senkinek sem jó helyzet. Mi több néha ez közterekén is utolérhető folyamat, a reptér buszon utazók simán a busz ablakából, mint egy túravezetésen nézhetik az ember egyik legegyszerűbb produktumának előállítását. Ennek az közösségi élménynek az elmaradása sokat segítene a lakóknak és a látogatóknak egyaránt.

Helyszín

Madách tér környéke
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2386
Előzetes kategória
Helyi - nagy ötlet
Helyszín
VII. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Miklós Sándor, 2023.12.31.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás