Vissza

Budapest sugárutainak forgalomcsillapítása

Leírás

Budapest belvárosi részén (Pesten a nagykörút, Budán az Alkotás-Bocskai úttal határolt terület) 40km/h órás sebességkorlátozás bevezetése a sugárutakon: - Rákoczi út - Kossuth Lajos u. - Múzeum krt - Bajcsy-Zsilinszky út - Krisztina krt

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Budapest egykor patinás és élettel/üzletekkel teli sugárutai ma gyakorlatilag élhetetlenek a nagyforgalmú utak okozta hatalmas zajterhelés és rossz levegő miatt. Már nem csak a családosok de mindenki számára, ennek a következménye hogy a belváros népessége folyamatosan csökken. A másik oldalról mivel egy forgalmas út mellett senki nem tartózkodik szívesen az itt lévő üzletek csődbe mennek, a mai lepukkant városképet eredményezve. Ha 40km/h lenne a sebességhatár (különös tekintettel a sugárutakra) az jelentős javulást jelentene mind zajterhelésben mint a baleseti statisztikákban javítva az itt élők életszínvonalát, viszonylag kevés anyagi ráfordítással.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2380
Előzetes kategória
Zöld Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Dudás Dávid, 2023.12.30.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás