Vissza

Lánchid gyalogoshiddá alakitása

Leírás

Megszüntetném a Lánchidon a busz/gépjárműforgalmat és a jelenlegi két sávot gyalogosforgalomra alakitanám át, középen fél-fél sávon kétirányú bicikliúttal.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A Lánchid jelenleg alig használt tömegközlekedésre, gépjármű forgalomra - viszont a gyalogosok alig férnek el a járdán. A gyalogos rész kiszélesitésével, a kerékpárforgalom elkülönitésével egy városközponti gyalogoshid alakitható ki - igazi közösségi tér, turistalátványosság válna belőle.

Helyszín

Lánchid

Hivatal visszajelzése

Az elutasítás indoka: Az ötlet forgalomszabályozási kérdést érint, ami a közösségi költségvetésből nem valósítható meg. A buszközlekedés megszüntetését emellett nem támogatjuk, az új forgalmi rendnek köszönhetően a korábbinál sokkal több busz tud átjutni a hídon, a korábbinál lényegesen gyorsabban. Ez jelentősen növeli a közösségi közlekedés versenyképességét az egyéni gépjárműhasználattal szemben, ami kiemelt városfejlesztési célunk.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2377
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
I. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
Kapsa Zoltán, 2023.12.30.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás