Vissza

Rákóczi út rekonstrukció Baross tér - Erzsébet hid között

Leírás

A Rákóczi úton a Baross tértől kezdve az Erzsébet hid felé - amig a rászánt pénz tart - a kétszer 3 sávból a középső két sávot megszüntetném. Irányonként egy sáv maradna a busznak és egy sáv az autóknak. A két középső sávon két oldalt fél-fél sávon zöldterületet hoznák létre, középen kétirányú bicikli vagy sétálóúttal. Ha a Dunáig megvalósul akkor az Erzsébet hidon is folytatható Az Andrássy út külső részén már megvalósult hasonló csak itt kicsit szűkebb lenne.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A Rákóczi út elég elhanyagolt része a városnak, főleg a Blaha Lujza tér és a Keleti pályaudvar között. Ha nagyobb gyalogos forgalmat sikerül arra a részre csábitani akkor az üzletek is fejlődni fognak azon a szakaszon, a lakosoknak is kellemesebb lesz a környezet. Nyáron a zöldfelület javitja a környék klimáját, kellemesebb lesz ott élni. A Rákóczi út az egyik átvezető út a városon. A szűkitésével csökkenthető a belvárosi részen átmenő kelet-nyugati forgalom.

Helyszín

Keleti pályaudvar-Rákóczi út - Kossuth Lajos utca - Erzsébet hid
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2376
Előzetes kategória
Helyi - nagy ötlet
Helyszín
VII. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Kapsa Zoltán, 2023.12.30.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás