Vissza

Több zebrát a ligetbe

Leírás

A Városligeten keresztülhúzódó Kós Károly sétányon kevés felfestett gyalogátkelő van, ezekből lehetne több. Konkrétan a Zieleinski híd liget felőli végébe mindenképp kellene egy gyalogátkelőhely (a Vázsonyi Vilmos sétány és a Kós Károly sétány kereszteződése). De a Kós Károly sétány ligetet átszelő szakaszának jelenlegi három gyalogátkelőhelyét igazából meg kellene duplázni.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A Kós Károly sétány autóforgalma szinte minden időszakban igen nagy. Ez régóta probléma a zaj, légszennyezés stb. miatt, de a legnagyobb hátrány abból származik, hogy az út kétfelé vágja a ligetet. A másik oldalra gyakorlatilag születni kell, nem lehet csak úgy átkelni. Gépkocsival ezen az úton haladni mindig lassú, de gondolom, hogy nem cél éppen itt gyorsítani a gépkocsiforgalmat. További gyalogátkelőhelyek segítenék a ligetben pihenőket, szórakozókat, hogy könnyebben átjussanak a másik oldalra. Különösen a Zielinski híd liget felőli végén kritikus a helyzet, ahol a Vázsonyi Vilmos sétány keresztezi a Kós Károly sétányt. Itt mindig sok ember próbál átkelni a nagy forgalomban úgy is, hogy nincs zebra. Ez balesetveszélyes helyzeteket teremt, és se az autósoknak, se a gyalogosoknak nem jó. A Széchenyi fürdőtől a Hermina út felé pedig egy igen nagy szakaszon nincs átkelési lehetőség.

Helyszín

Városliget, Kós Károly sétány

Hivatal visszajelzése

Az elutasítás indoka: A Liget projekt a Kós Károly sétányt autómentessé fogja hamarosan alakítani.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2371
Kategória
Helyi - nagy ötlet
Helyszín
XIV. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
Gáspár Zoltán, 2023.12.30.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás