Vissza

A Hamzsabégi úton legyen külön járda a bicajút mellett

Leírás

Elkülönített gyalog járda létesítése a Hamzsabégi út Bogdánfy utcához közeli szakaszán a parkon át a Szerémi sorral való kereszteződésig. A kerékpárút Északi oldalára kerüljön egy rendesen kiépített járda a dekoratív de buktató betonkörök helyett, ami színében elkülönül a bringaúttól (de szinTben nem, mert sötétben a kivilágítatlan szakaszon könnyű lenne elesni a peremben). Még jobb lenne, ha a kerékpárút tükörsima aszfalt burkolatot kapna, és a gyalogjárda lenne a durva felületű, térköves, hogy a zötyögőssége elriassza a bringásokat a járdán szálguldástól.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Itt most van egy vékony térköves bicigli út, és közvetlenül mellette egy olyan "járda", ami egymástól elkülönülő, lépésnyi távolságban elhelyezett beton pöttyökből áll. Ez utóbbit egyik gyalogos sem használja, mert könnyű elbotlani a földből kiálló peremű pöttyökben, és a kisebbeket lépőknek a homokba, sárba is bele kell lépnie mert távol vannak a körök. És a szembejövők sem férnek el egymás mellett. Így a gyalogosok is (az amúgy kivilágítatlan és keskeny) kerékpárutat használják, ami balesetveszélyhez vezet. Két különálló út létrehozása csökkentené a zsúfoltságot és a balesetveszélyt.

Helyszín

Hamzsabégi út

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2370
Előzetes kategória
Helyi - nagy ötlet
Helyszín
XI. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Várnagy Dániel, 2023.12.30.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás