Vissza

Már nem érvényes útvonaljelek fekete festékkel való lefestése a Kálvin téri kereszetződésben

Leírás

Javaslat: Fessék le fekete festékkel a régi, érvénytelen útjeleket, nyilakat. A konkrét javaslatom a Kálvin térre vonatkozik, de szerintem ebből érdemes lenne egy általános szabályt csinálni, hogy új jelek felfestésekor rögtön ezzel egyidőben legyenek lefestve a régi jelek is.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A városban útfelújítások, forgalmi rend változások miatt gyakran kerülnek új felfestések, nyilak az úttestre, például nemrég a Kálvin térre is, amikor a 3-as metró buszos pótlása megszűnt. Ez tök jó, de az komoly zavart okoz, hogy általában megmaradnak mellettük a már érvénytelen felfestések is, így nehéz eldönteni bicajosként, autósként, hogy akkor hol az én sávom, mikor vagyok jó helyen, honnan lehet kanyarodni stb. A kétértelműség megszüntetéséhez lene jó fekete festékkel eltüntetni az érvénytelen jeleket. (Gondolom, a régi jelek lekaparása azért nem megy, mert túl drága. Talán a fekete festék elég takarékos.)

Helyszín

Kálvin tér

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítás indoka: Fenntartási, karbantartási feladatok nem finanszírozhatóak a közösségi költségvetésből. A problémáját jelezheti például a BKK hibabejelentő felületein (https://bkk.hu/visszajelzes) vagy a Járókelőn (https://jarokelo.hu).
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2367
Kategória
Helyi - kis ötlet
Helyszín
IX. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
Várnagy Dániel, 2023.12.30.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás