Vissza

Fogadj örökbe egy kupolát!

Leírás

A Főpolgármesteri Hivatal hívja meg az ágazati kamarák és szövetségek kellően széles körét annak áttekintésére, elindítható-e egy olyan program, amelynek keretében gazdasági társaságok saját forrásaikból (marketing- és társadalmi felelősségvállalási kereteikből) finanszíroznák egy-egy elpusztult fővárosi kupola vagy tetődísz helyreállítását. A főváros biztosítaná a dokumantációt, pl. egy bank elvállalná a Szervita téri volt Török Bankház tetejéről 1939-ben lebontott Glóbusz-szoborcsoport visszaépítésének költségeit - a "Török" helyett esetleg a bank nevének megjelenítésével -, az Ügyvédi Kamara ingyen megírná a szerződéseket. A fővárosnak a hiányok bemutatását kellene vállalnia: skyscrapercity.com/threads/budapest-kupol%C3%A1k-%C3%A9s-tet%C5%91idomok-d%C3%ADszek-helyre%C3%A1ll%C3%ADt%C3%A1sa-reconstruction-of-historic-roof-ornaments-and-cupolas.2286532/page-2. Javaslatom már a médiában is megjelent: nepszava.hu/3200162vizszintmero-fuggoon-laikus-gondolatok-az-epiteszetrol (5. pont)

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Ha valami egyszer szép volt, hadd legyen újra az - a városlakók és az idelátogató vendégek közös örömére! A gazdasági társaságok pedig hadd kapjanak rá lehetőséget, hogy a közösség iránti elkötelezettségüket tévéreklámok és plakátok mellett épített környezetünk sajnálatosan elpusztult értékeinek újraalkotásával is bebizonyíthassák. Ahol lehet, jelenjenek meg a kupolákon nevükben is, de tanúsítsanak önmérsékletet, (akár a megjelenéstől való tartózkodásig), a média és az útikönyvek viszont adjanak teljes nyilvánosságot és elismerést a cégek bőkezűségének. (Kérés a társasházakhoz: ez nem a tetőtér-beépítési program ötödik hadoszlopa kíván lenni, nem kell mindenhová manzard vagy penthouse, New York sem azért lett magas, mert az elégtelen közös költség helyett ötévente újra eladták a tetőráépítés lehetőségét valakinek.)
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2366
Előzetes kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Juhász András, 2023.12.30.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás