Vissza

Fehérebb utak, hogy ne süljünk meg nyáron

Leírás

Az utakat fehér-szürkésfehér színűre javaslom festeni, vagy amikor új utat épìtünk, akkor fehérebb aszfaltot önteni (mint pl a Beregszász út sétálóutcája). Az útfelfestések pedig lehetnének sárgák, vagy élénk színűek. Ott érdemes, ahol kevés fa/zöld van, sok úttest, és nyáron még naplemente után is süt az aszfalt (este akár 11 óráig). Pl Keleti környéke, Pesti Belváros. A módszert déleurópai városoktól lehetne eltanulni.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A felete aszfalt nyáron nagyon felforrósodik, és hozzájárul, hogy nyáron élhetetlenül meleg van Pesten. Még naplemente után is ontja a meleget, aká este 11 h-ig. Ezen egy egyszerűbb festés vagy figyelmesebb új burkolat jelentősen javíthat. Így az ott élő nyugdíjasok és a nyáron is dolgozók hadának életminősége javul, kevesebb lesz a hőguta, és az idősek körében az ebből származó halálozás.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítás indoka: Az ötletben javasolt terület tervezése jelenleg zajlik, ennek lezárulta után lesz lehetséges mérlegelni, hogy milyen további fejlesztések illeszthetők ehhez. Az ötlet nagyobb léptékben nem valósítható meg a közösségi költségvetésen belül, de a javaslat beleillik a város fejlesztésére irányuló koncepciókba.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2365
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
Dr. Nagy Nóra Eszter, 2023.12.30.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás