Vissza

BKK jegyautomaták nehezen nyitható lenti hosszú üvegajtaját használhatóvá tenni

Leírás

Azt szeretném kérni, hogy távolítság el azokat a rugókat, zsanérokat vagy valamit, ami miatt a BKK jegyautomaták üvegajtóit annyira nehéz mozgatni. Másrészt jó lenne, ha nagy tároló dobozok kerülnének az automatákba, ahol a fedő üveglapot teljesen fel lehet hajtani, hogy kényelmesen ki lehessen venni az oda pottyanó jegyet.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A BKV / BKK már sok helyen élő ember helyett (sajnos) nagy jegyautomatákkal árusít jegyet, bérletet. De amikor a gép kiköpi a jegyet, bérletet alul, nagyon nehéz benyúlni ebbe a tároló dobozba, egyrészt mert nagyon nehéz megmozdítani a vastag fedő üvegét (nekem is gondot okoz, pedig csak 40 éves férfi vagyok. Mi van, ha egy idős néni vagy egy gyerek akar jegyet váltani?). Másrészt a doboz túl kicsi, így az üveget nem lehet rendesen hátranyomni, felnyitni annyira, hogy az ember kényelmesen felmarkolhassa a jegyet. Mindig ügyeskednem kell, hogy valahogy bepréseljem, begörbítsem az ujjaimat és ki tudjam pecázni a havi bérletet. Mi van ha egy vasmunkás akar jegyet venni a három centi vastag ujjaival? Sok ember életét könnyítené meg, ha az automata által kinyomtatott jegyek, bérletek, számlák könnyen hozzáférhetőek lennének.

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítás indoka: Fenntartási, karbantartási feladatok nem finanszírozhatóak a közösségi költségvetésből. Emellett fontos megjegyezni, hogy az új típusú jegy- és bérletkiadó tálcák a vásárlók védelmének érdekében, a vagyon elleni bűncselekmények megszüntetésére lettek kifejlesztve. Ezáltal a megvásárolt jegyhez/bérlethez, illetve az esetleges visszajáróhoz illetéktelenek nem tudnak hozzáférni. Havi szinten a több mint egymillió tranzakcióból mindössze 10-20 esetben nem tudják a BKK ügyfelei kivenni a tálcából a terméket. A szerkezet mechanikáján a BKK nem kíván módosítani, jelenleg ez az egyetlen ismert és hatékony módszer arra, hogy elkerüljük az automaták korábban sajnos jellemző manipulációját, amely során illetéktelenek eltulajdonították a megvásárolt termékeket, illetve a visszajáró érméket.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2364
Kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
Várnagy Dániel, 2023.12.30.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás