Vissza

Buszmegálló akadálymentesítés zöldítéssel

Leírás

Az ötletem a 67-es villamos felhagyott mexikói úti 700 méteres szakaszára vonatkozik. A vonal felhagyott és alul hasznosított reálisan nem várható a következő 1-2 évtizedben villamos fejlesztés. A szakaszon zöldítést javaslok (eső kert, kutyás park) ami szakaszolható. Első ütemnek a Korong utca belváros felé tartó 5-ös buszmegálló fejlesztését javaslom. A mostani körülmények nem alkalmasak arra, hogy biztonságosan kiszolgálják a környék hátrányos helyzetű közlekedőit. Az 5-ös busz a régi 67-es villamos peronján lett kialakítva, ami nincs szélesebb mint 1 méter. Jól látható, hogy az utasok azért, hogy elférjenek egymás mellett lelépnek a régi sínekre (taposási nyomok bizonyítják). A fejlesztés során felszámolnám a buszmegálló környékén a síneket és zöldíteném a környékét. Ha a források lehetőséget adnak rá akkor további zöldterületet építenék be. Ha döntés születik a megvalósításról akkor a teljes 700 méteres szakaszra írható ki ötletpályázat és önkormányzati forrás is bevonható akár.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Fővárosi jelentőségű: A teljes szakasz komplex fejlesztésének tervezése illeszkedik a Radó Dezső Tervhez (9 ezer m2 zöld terület fejlesztés) ami teljes főváros hasznára válna. Zuglói jelentőségű: Kutyás funkciók kiépítése enyhíthetik a Városliget kutyás terhelését. Lokális jelentőségű: Az említett 5-ös busz megálló 100 méterre található a Mozgásjavító Általános iskolától, 170 méterre van a Vakok Intézetétől, 300 méteres távolságban pedig 1 óvoda, 2 általános iskola és 1 gimnázium található, mint közintézmény. A közlekedőknek a szélesebb peron nagyobb relatív biztonságérzetet nyújtana a 20. századi peron állapota helyet. Feltehetően gyorsabb utas csere is történne mivel csúcsforgalomban a leszálló és felszálló utasok gyakran táncot járnak egymással. A kialakítandó fedett beálló pedig a naptól és esős időben védené a várakozó utasokat a hulló esőtől és felcsapódó víztől. Az 5-ös busz hétvégente 15 perces menetidővel is követheti egymást így a beruházás komoly komfort növelést jelentene.

Helyszín

Korong utca - Mexikói út kereszteződése buszmegállója

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2351
Előzetes kategória
Helyi - nagy ötlet
Helyszín
XIV. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Levente Kovács, 2023.12.28.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás