Vissza

Biztonságos játszó- és sétálóutca kialakítása

Leírás

Új biztonságos játszóutca és sétálóutca kialakítása a Szedersor utca és a hozzá kapcsolódó Pálinkás Antal utca egy rövid szakaszának forgalmi rendjének átalakításával. A közterület "Sétáló és kerékpáros zónává" alakítása, illetve a gépjárműforgalom teljes kizárása fizikai akadályokkal az utcán játszó gyermekek védelmének érdekében.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Alacsony költséggel megvalósítható ötlet. Rengeteg kisgyermekes család költözött a Szedersor utca környékére, megnövekedett az igény a sétáló- és játszóutcára. A gyermekek most is szívesen szaladnak, kerékpároznak vagy rollereznek ezen a területen. A Szedersor utcai terület egy új közösségi térré alakulhatna, de ennek a folyamatnak látszólag csak az áthaladó gépjárműforgalom szab határt. Kísérleti jelleggel már történ ilyen átalakítás, aminek nagy sikere volt, az akkor készült forgalomtechnikai tervet csatolom. Az említett szakasz egy néhány éve átadott, látszólag átgondolatlan forgalmi renddel működő közterület. A parkolás jelenleg is tiltva van a területen, így nem járna parkolási érdeksérelemmel az utca lezárása. Nincs garázslejárat sem a területen, és a jelenlegi forgalmi rend sem indokolja a gépjármű forgalom áthaladását ezen a területen. A gyakorlatban jelenleg a szülők aggódva kapják el gyermeküket a ritkán betévedt, de annál nagyobb sebességgel érkező autósok elől.

Helyszín

Szedersor utca és a Pálinkás Antal utca egy szakasza

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2340
Előzetes kategória
Helyi - kis ötlet
Helyszín
XI. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Pataky Szabolcs, 2023.12.28.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás