Vissza

Budapest Trees for Streets

Leírás

Nyugat európai minta alapján Budapest Önkormányzati és Közösség által összegyűjtött pénzből a legtöbb utcába életképes, dekoratív, belvárosi klíma és környezetet tűrő képes fák ültetése Stockholm faültetési rendszer szerint. Járdákra, társasházak elé, parkolóhelyek közé. Közegészségügy, közlekedés, levegő minőség, budapesti élet színvonal és nem utolsó sorban Budapest utcai és város összkép javítása céljából. Bemutató és kísérlet jelleggel fák ültetése a VIII. Ker, Bezerédj utcában és környezetében. Feladatok: Budapesti Önkormányzat: Budapest közösségi webes platform létrehozása, pénzgyűjtés, illetve a fák ültetésének szervezése a kerületi önkormányzatokkal, tervezőkkel, kivitelezőkkel. Webes platform fenntartása, üzemeltetése. Marketing. Ültetések/ kivitelezések szakszerű ellenőrzése, szabályok betartatása. Kerületi önkormányzatok: A fák a kiválasztott utakon / utcákon való ültetésének megterveztetése és szakszerű kiviteleztetése. Fák gondozása.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Az utca lakói és itt áthaladó budapesti lakosok, turisták életminősége drasztikusan javulna. A Rákóczi útról az ott lévő dugót elkerülő, az utcába lekanyarodó forgalmat lassítaná. Budapest VIII. kerület jelenleg az egyik legporosabb, koszosabb és legrosszabb levegőminőséggel rendelkező budapesti kerület. A Projekttel Budapest és a kerületi önkormányzata is demonstrálná elkötelezettségüket a budapesti emberek mellett és, hogy egy kis odafigyeléssel és pár fával bárhol képesek vagyunk a jelenlegi globális környezetben tenni azért, hogy Budapest belvárosa olyan legyen mint ahogy egy 21. századi fővároshoz illik és felkészüljünk a globális felmelegedés már nagyon is érezhető viszontagságaira is. A projekttel létrehozott lendülettel és a weboldallal/app-val Budapest fontos lépést tesz és lehetőséget adna a belvárosi közösségi faültetésnek. Ezzel az önkormányzat az embereket tanítaná, irányt mutatna, hogy odafigyeléssel tehetünk magunkért. Hogyan működik és miben segít: t.ly/C5toI

Helyszín

Bezerédj utca

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2339
Előzetes kategória
Helyi - nagy ötlet
Helyszín
VIII. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Lendvai András, 2023.12.28.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás