Vissza

Közvetlen buszjárat Soroksárról a Boráros térre

Leírás

Legyen közvetlen gyors buszjárat Soroksárról a Boráros térre, amely a Hősök tere - Grassalkovich út - Helsinki út - Soroksári út útvonalon közlekedik! Ezen az útvonalon jelenleg is számos buszjárat létezik, így az új járat a meglévő megállóhelyeken, akár egy meglévő járat (pl. a Határ út mellett a semmiben végződő, alacsony kihasználtságú 166-os) meghosszabbításával is megvalósítható. Új buszok beszerzésére valószínűleg nincs szükség, a járatsűrűséget feleslegessé vált régi buszok erre a vonalra való átcsoportosításával is lehet növelni. Ideális esetben ugyanez a buszjárat az Ócsai útról is indulhatna, ahonnan a 66-os busz útvonalán érne el a Hősök teréig, ezt azonban egy meglévő járat átalakításával nehezen lehetne kivitelezni.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Soroksár legsűrűbben lakott központi részéről jelenleg egyáltalán nincs közvetlen tömegközlekedési kapcsolat a belváros irányába. Egy Boráros téren végződő, közvetlen gyors buszjárat 10-15 perccel lerövidítené a menetidőt ebbe az irányba, és érezhetően gyorsabbá tenné a tömegközlekedést az autózásnál (jelenleg ez csúcsidőben kb. egyforma időt vesz igénybe, csúcsidőn kívül pedig kb. fele annyi idő autóval eljutni ugyanoda). Jelentősen javulhatna a tömegközlekedést igénybe vevők komfortérzete is, ugyanis jelenleg az agglomerációból érkező tömegek miatt a meglévő járatok elviselhetetlenül zsúfoltak. (A Kunszentmiklós-Tass vasútvonal felújítása miatt az azzal utazók egy része is a Soroksáron keresztül közlekedő BKK-járatokkal utazik!)

Helyszín

Boráros tér - Soroksári út - Helsinki út- Grassalkovich út

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítás indoka: Az ötlet forgalomszabályozási (illetve a tömegközlekedés menetrendjére, hálózati kialakítására vonatkozó) kérdést érint, ami a kiírásnak megfelelően a közösségi költségvetésből nem kezelhető. Javasoljuk az illetékes Budapesti Közlekedési Központ Zrt. közvetlen megkeresését a bkk@bkk.hu címen, vagy a https://bkk.hu/onlineform/ oldalon.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2335
Kategória
Helyi - nagy ötlet
Helyszín
XXIII. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
Burány András, 2023.12.28.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás