Vissza

Újpest és a XVI. ker összekötése kerékpárúttal a Szilas partak mentén

Leírás

Az észak-keleti szakaszon a XVI. XV. IV. kerület között nagyon nincs megoldva a kerékpáros közlekedés. A legkülső útvonal, a Késmárk utca Szerencs utca útvonalon köti össze a kerületeket, amiből a Szerencs utca a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető kerékpárútnak. Nagyon nagy forgalmú, és a Szerencs utca- Elem utcai szakasz nagyon keskeny, és balesetveszélyes. Ugyanakkor a Szilas patak nyomvonala kézenfekvően adja magát, hiszen a XVI. kerületben rendkívüli népszerűségnek örvend a kerületi szakasz.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Ha az Ázsia-center mögötti szakaszon kiépítésre kerülne a Szilas patak-parti kerékpár út, akkor ez nem csak hogy levenné a tranzit terhelést a belső, forgalmas, veszélyes és egészségtelen utakról, hanem sokkal rövidebb, kiváló, erdő melletti zöld kerékpárút köthetné össze a három külső kerületet. A XVI-XVII kerület már össze van kötve, és ezzel a fejlesztéssel egészen a Dunáig lehetne biztonságosabban kerékpározni. A csatolt képen látványosan szembetűnő, hogy mennyire szükséges a Szlovák út és a Régifóti út közötti "fehér folt" bevonása a kerékpáros úthálózatba. A patakpart pedig kézenfekvő nyomvonal a fejlesztéshez.

Helyszín

Szilas patak töltés a Rákosőalotai Határ úttól azt M3-ig.

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Ötleted tartalmát érdemben nem módosítottuk. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2334
Kategória
Helyi - nagy ötlet
Helyszín
XV. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Szavazólapra került
Beküldés
Amberger Árpád, 2023.12.28.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás