Vissza

Szabad utat a 74-es trolinak!

Leírás

Szegény 74-es trolibusz naponta akad el a Dohány utcában a hibásan kialakított parkolási rend miatt. A probléma évtizedek óta ismert, a Főváros mégis tétlenül tűri a helyzetet, a VII. kerület vezetése pedig aktívan akadályozza a megoldását. Arra kérem a Fővárost, hogy a közösségi költségvetés keretéből alakítsa át úgy a Dohány utca parkolási rendjét, hogy a tömegközlekedés és a gyalogos közlekedés kapjon prioritást a közterületi autótárolással szemben: az egyik oldalon szüntessék meg a parkolást, a másik oldalon pedig helyezzék vissza a parkolókat a járdáról az úttestre. A VII. kerület vezetésétől pedig azt kérném: ne akadályozzák tovább a helyzet megoldását! Hagyják, hogy a budapestiek szavazhassanak a kérdésről!

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A parkolási rend átalakításának köszönhetően a 74-es troli közlekedése kiszámíthatóbb, vonzóbb opció lesz - ráadásul a gyalogos közlekedés is kényelmesebbé válik, ha végre visszakapjuk a járdáinkat.

Helyszín

Dohány utca

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2327
Előzetes kategória
Helyi - kis ötlet
Helyszín
VII. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Budapesti Barnabás, 2023.12.27.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás