Vissza

Gyalogos sétány az Andrássy szervizúton

Leírás

Az Andrássy út szimbolikus része Budapestnek, a főszerepet mégsem az emberek, az épületek, vagy a természet kapja, hanem az autóforgalom: a főúton lévő 2x2 sáv mellett még a szervizutak is parkoló és a dugókat szabálytalanul megkerülni próbáló autókkal vannak tele további 4 sávon. Az Andrássy út szervizútjai azonban tökéletesen alkalmasak lennének gyalogos, vagy gyalogos-kerékpáros sétány kialakítására, ahová csak a mentők, rendőrök, tűzoltók, valamint az engedéllyel rendelkezők hajthatnának be. A behajtás ellenőrzése az V. kerülethez hasonlóan, süllyedő oszlopok segítségével könnyen megoldható.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Budapest egyik legszebb környéke egy új sétánnyal bővül, ahol a fenntartható közlekedésé a főszerep. Az itt élők és közlekedők életminőségének javulásán kívül turisztikai szempontból is jelentős javulást jelentene a mostani állapothoz képest a fejlesztés.

Helyszín

Andrássy szervizút

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2325
Előzetes kategória
Helyi - kis ötlet
Helyszín
VI. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Budapesti Barnabás, 2023.12.27.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás