Vissza

Átmenő forgalom csillapítása a Vizafogó területén

Leírás

Évtizedek óta egyre nő a Vizafogó területén az átmenő forgalom, sokan használják egérútként a környék lakóutcáit észak-déli, és kelet-nyugati irányba is. A lakóutcáknak azonban nem erről kéne szólnia, hanem csendes, biztonságos lehetőséget kéne teremteniük a helyi forgalom számára. Ezért javaslom, hogy a Vizafogó területén a józsefvárosi Magdolna-negyedhez hasonlóan történjen meg a biztonságos közlekedést, és a helyi (cél)forgalmat előnyben részesítő forgalmi fejlesztés, amely az átmenő forgalmat a főutakra irányítja.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Az átmenő forgalom csökkentésével a Vizafogón élők biztonságosabb, csendesebb utcákat kapnak, ahol csökkennek a dugók. Az autóforgalom csökkenésével tisztább lesz a környék levegője, csökken a károsanyag-kibocsátás. A biztonságosabb környezet segíti a gyalog és kerékpárral közeledők mindennapjait.

Helyszín

Vizafogó

Hivatal visszajelzése

Az elutasítás indoka: Az ötlet forgalomszabályozási kérdést érint, ami a közösségi költségvetésből nem valósítható meg. A Budapesti Polgári Kezdeményezés (https://peticio.budapest.hu/ ) keretében beadható szabályozással, a város életével kapcsolatos javaslat.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2324
Kategória
Helyi - kis ötlet
Helyszín
XIII. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
Budapesti Barnabás, 2023.12.27.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás