Vissza

A Népszigeten, a Duna parton kialakítandó gyalogos és kerékpáros sétány

Leírás

Budapest északi részén található a Népsziget, amelyen két kerület (IV. és XIII.) osztozik. Sajnos mindkét kerület elhanyagolja ezt a hatalmas rekreációs értékekkel rendelkező területet. A sziget déli csúcsát a Meder utca felől a gyalogos és kerékpáros forgalom egy gyalogos hídon keresztül érheti el. Innen egy eléggé rossz állapotú aszfaltúton, amely a sziget központi útja, lehet tovább haladni, vagy közvetlenül a Duna parton, egy gyalog úton, amely rossz időben szinte járhatatlan. Ezt az utat és környezetét kellene rendbe tenni a gyalogosok és kerékpárosok részére egy legalább 3 méter széles, szilárd burkolatú sétánynak elkészítve, amely rossz időben is kulturáltan járható. A sétány mellett régen hatalmas füves területek voltak, amelyeken az ide kilátogatók napoztak, vagy családdal együtt sütögettek a Duna mellett. Ezt a hangulatot kellene újra ide visszavarázsolni a szigetcsúcstól az Újpesti vasúti hídig. A vasúti hídnál kialakított szórakozóhelyek is a sétányhoz csatlakozhatnának.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A XIII, kerületi és a IV. kerületi lakosok kis része látogat le a Duna partra, mert az elhanyagoltsága miatt korlátozottan használható. Az embereknek napi szinten szükségük van a kikapcsolódásra, sétára, és erre a legjobb a közelben lévő Duna part.

Helyszín

Népsziget, Duna part

Hivatal visszajelzése

Az elutasítás indoka: Az EuroVelo kerékpáros projekt előkészítése már zajljik a területeten, így nem tudunk befogadni ötletet erre a helyszínre. A projektbe integrálva épül gyalogos sétány is, ahol ez indokolt és lehetséges.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2318
Kategória
Helyi - nagy ötlet
Helyszín
XIII. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
Portás Csaba, 2023.12.25.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás