Vissza

Az újpesti Duna part rendbetétele a gyalogosok és kerékpárosok részére, III. ütem

Leírás

A harmadik ütemben a gyalogos és kerékpáros sétány a régi szivattyúháztól két irányban indulna. Egyrészt a szennyvíztisztító melletti rét oldalában a Váci út irányába visszacsatlakozna a Tímár utcába és aki kisebb sétát szeretne, az ezen az úton visszajuthat vagy a tömegközlekedéshez, vagy a parkolóban hagyott autójához. A másik irányban tovább folytatódna a Duna parton a sétány az ártéri területen a Rév utcáig. Ezen a területen régen egy ártéri tanösvény volt kialakítva, pihenőházakkal, tűzrakó helyekkel, tájékoztató táblákkal, amelyek a helyi állat és növényvilág résztvevőit mutatta be. Ezt a tanösvényt vissza lehet állítani hasonló kialakítással. Jelenleg ez a terület a gondozatlanság miatt kerékpárral szinte egyáltalán nem járható és gyalogosan is balesetveszélyes.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Az észak pesti lakosok nagy része a rendezetlen terület miatt nem tudja bejárni az újpesti Duna partot. Esős, havas időben szinte járhatatlan a terület. A kerékpár és gyalogút megépítésével sokkal több lakos jönne le a partra kerékpározni, sétálni, pihenni. A Duna part az egyik legnagyobb természetes, rekreációs helyszín lehetne. A kerékpárút egy mellékága lehetne az Újpesten áthaladó nemzetközi kerékpárútnak.

Helyszín

Újpesti Duna part
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2316
Előzetes kategória
Helyi - nagy ötlet
Helyszín
IV. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Portás Csaba, 2023.12.25.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás