Vissza

Az újpesti Duna part rendbetétele a gyalogosok és kerékpárosok részére, II. ütem

Leírás

A második ütemben a legalább három méter széles, szilárd burkolatú kerékpár és gyalogos sétány az újpesti szennyvíztisztító melletti területen folytatódna és a Duna parton a szennyvíztisztító előtt haladna végig a feltöltött területen, egészen a régi szivattyúházig. A sétány mellett sűrűn pihenőhelyeket lehet kialakítani padokkal, asztalokkal. A sétány és a szennyvíztisztító közötti területre fák telepíthetőek. Az épített töltés oldalban időközben kinőtt fákat és cserjéket egy kicsit meg lehetne ritkítani, hogy az erre sétálók számára láthatóvá váljon a Duna. A rézsű oldalába, a Duna fölé nyúló kilátó kialakítása is lehetséges, amelyről a kitekintő, a Duna vonalát és az esetleges hajóforgalmat csodálhatja meg. Mivel sok külföldi turista érkezik vagy indul hajóval Budapestről, ezért a parton egy kb 3-4 méter magas BUDAPEST feliratot lenne érdemes elhelyezni, a két végén egy budapesti és egy magyarországi lobogóval.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Az észak pesti lakosok nagy része a rendezetlen terület miatt nem tudja bejárni az újpesti Duna partot. Esős, havas időben szinte járhatatlan a terület. A kerékpár és gyalogút megépítésével sokkal több lakos jönne le a partra kerékpározni, sétálni, pihenni. A Duna part az egyik legnagyobb természetes, rekreációs helyszín lehetne.

Helyszín

Újpesti Duna part
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2315
Előzetes kategória
Helyi - nagy ötlet
Helyszín
IV. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Portás Csaba, 2023.12.25.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás