Vissza

Az újpesti Duna part rendbetétele a gyalogosok és kerékpárosok részére, I. ütem

Leírás

Az Újpesti vasúti hídtól északra elindulva kb 4 km hosszú Duna partja van Újpestnek, ami részben kihasznált, viszont teljesen rendezetlen, és rosszabb időjárási viszonyok közt szinte járhatatlan. Az első ütemben a Népsziget Újpesti oldalán, a Vasmacska Halsütödével szemben, a Duna felé, a híd lábánál, a jelenlegi földes és rendezetlen parkolót kellene rendbe tenni, a lehetőségekhez mérten. Itt kulturált parkolóhely kialakítása lenne szükséges, hiszen erre a területre sokan érkeznek autóval. Innen elindulva észak felé a vasúti híd és az Észak-pesti Szennyvíztisztító Telep közötti szakaszon, a Palotai-öböl mellett haladva, legalább három méter széles, szilárd burkolatú kerékpár és gyalogos sétányt lehetne kialakítani, amely rossz időben is kulturáltan járható. A sétány melletti területet a kertészek rendezetté varázsolhatnák. Időközönként pihenőhelyekre lenne szükség padokkal, asztalokkal, ahol az éppen arra vágyó leülhet. Ez a sétány a szennyvíztisztító melletti területen érne véget.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Az észak pesti lakosok nagy része a rendezetlen terület miatt nem tudja bejárni az újpesti Duna partot. Esős, havas időben szinte járhatatlan a terület. A kerékpár és gyalogút megépítésével sokkal több lakos jönne le a partra kerékpározni, sétálni, pihenni. A Duna part az egyik legnagyobb természetes, rekreációs helyszín lehetne. A kerékpárút egy mellékága lehetne az Újpesten áthaladó nemzetközi kerékpárútnak. Példaként tudom említeni Budakalász által az ártéri erdőben kialakított gyalogos és kerékpáros sétányt, vagy Dunakeszin, szintén az ártéri erdőben kialakított gyalogos és kerékpáros sétányt.

Helyszín

Népsziget, Újpesti Duna part

Hivatal visszajelzése

Az elutasítás indoka: Az EuroVelo kerékpáros projekt előkészítése már zajljik a területeten, így nem tudunk befogadni ötletet erre a helyszínre. A projektbe integrálva épül gyalogos sétány is, ahol ez indokolt és lehetséges.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2314
Kategória
Helyi - nagy ötlet
Helyszín
IV. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
Portás Csaba, 2023.12.25.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás