Vissza

Hiányzó kerékpáros kapcsolat kiépítése az Üllői út mentén

Leírás

Az Üllői út kispesti, ill. belvárosi szakaszain már létesült kerékpáros infrastruktúra. A kettő között azonban nincs kapcsolat, a kőbányai részen, a Száva u. és a Ceglédi út közt nincs kerékpáros útvonal. Az autóktól félve sokan az Üllői út járdáján bicikliznek - ez viszont balesetveszélyes. Létre kell hozni egy biztonságos kerékpáros összeköttetést a Száva utcánál, ill. a Ceglédi útnál végződő kerékpárutak közt, be kell foltozni a hálózati hiányt. Főleg a befelé, a városközpont felé tartó irány problémás (kifelé irányhelyesen használható a ferencvárosi oldal szervizútja). A legjobb megoldás védett kerékpársáv lenne, de amíg az Üllői út zöld szemléletű átépítése nem valósul meg, átmenetileg a Zágrábi u. szerepét is lehet erősíteni (táblázás, kerékpáros nyomok felfestése), ill. hasznos lenne a Ceglédi út Zágrábi u. és Üllői út közti szakaszán is kerékpáros infra létesítése. Jó lenne a Ceglédi út és az Üllői út kereszteződésének biciklisbarát átalakítása is.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A fejlesztés megszüntetne egy lyukat a kerékpárutak közt, biztonságos, egybefüggő hálózatot hozva létre. Így könnyebb lenne kerékpárral eljutni Kelet-Pestről a belvárosba. Ráadásul az új infrastruktúraelem bekapcsolná a kőbányai Gyárdülő gyorsan fejlődő lakónegyedét is a kerékpáros hálózatba. Azért fontos, hogy a kőbányai oldalon is történjenek fejlesztések, mert a ferencvárosi oldal szervizútja a Kispest felől érkezőknek ugyan jó lehet, de sem a Kőér utca kerékpárútja felől érkezőknek, sem a Gyárdűlő lakóinak nem kényelmes (pár száz méteren belül kétszer is keresztezni kellene a főutat).

Helyszín

Üllői út mentén, a Száva u. és a Ceglédi út között, ill. Zágrábi u. és Ceglédi út
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2313
Előzetes kategória
Helyi - nagy ötlet
Helyszín
X. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Barna Ferenc, 2023.12.25.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás