Vissza

Örökzöld Budapest

Leírás

Növénytelepítés, mégpedig olyan örökzöld növények telepítése, amelyek eddig sajnálatos módon kevesebb figyelmet kaptak a megvalósítás során, viszont, jóval többet érdemelnek. Ezek a kínai kenderpálma, az örökzöld magnólia és a pompás jukka, tőrlevelú pálmaliliom.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Budapesten állandó feladat a növénytelepítés, azonban más nagyvárosokhoz képest a növényvilág eléggé egysíkú. Az általam javasolt ötlet nem tenne plusz terhet az önkormányzati költségvetés vállára, hiszen a feladat állandóan fennáll, nem új feladatról van szó, hanem a megvalósításban mutatna egy új utat. Az általam javasolt örökzöld növények egyfajta mediterrán hangulatot adnának Budapestnek, színesebbé tennék városunkat. Ezek a növények örökzöld jellegük folytán színt vinnének még a szürke téli mindennapokba is, és nem utolsó szempont az sem, hogy erőforrást és pénzt takarítanak meg, mivel gondozásuk kevesebb erőfeszítést igényel (például, nem kell a lehullott leveleket takarítani).

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2311
Előzetes kategória
Zöld Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
dr. Bodnár László, 2023.12.23.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás