Vissza

Használható közösségi tér létrehozása a Bogdáni úti buszvégállomáson

Leírás

A Bogdáni úti buszvégállomás sok évig egy virágzó, forgalmas hely volt, virágbolttal, újságossal, kocsmával. Mára egy leamortizált, elhagyatott, elhanyagolt hellyé vált, ahol az emberek a lehető legkevesebb időt töltik. Óbuda egy családokkal teli városrész, azonban a környéken mégis kevés az a fajta közösségi tér, ahol az emberek időt tölthetnek, vagy a kisebb vállalkozások (kávézó, cukrászda) helyet kaphatnak. A buszvégállomáson meglévő infrastruktúra (meglévő bódék) felújítása-újraindítása lehetőséget teremtene arra, hogy a végállomás újra egy érdekes, élettel teli központ legyen a környéken, amely bevételt is termel. Emellett lehetne itt könyvcsere szekrény, ping-pong, a meglévő virágtartókba kerülhetne újra növény, és a padok is újra használhatóakká válnának. Olyan hely lehetne a végállomás, ahol az ember nem csak átrohan, de szívesen megissza a reggeli kávéját is. A sok környékbeli lakosra és a budapesti bicikliút-hálózat közelségére, Bubi állomás létesítése is lehetséges lenne.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Mert Óbuda egy családokkal teli városrész, mégis kevés itt az igazi közösségi tér. A buszvégállomás egyszerre lehetne hasznos, praktikus, de szép tér, amely alkalmas szórakozásra, szocializálódásra is. Jelenleg szemet szúróan ronda foltról beszélünk, amely nem méltó Budapesthez, pedig olyan alapokkal rendelkezik, amely igenis lehetővé tenné azt, hogy értékes hely legyen. Mérete alapján is úgy érzem érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy kreáljunk belőle egy, a társdalomnak, a környékbeli lakosoknak szerethető, használható közösségi teret.

Helyszín

Bogdáni úti buszvégállomás

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2303
Előzetes kategória
Helyi - nagy ötlet
Helyszín
III. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Hatházi Fanni, 2023.12.20.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás