Vissza

Déli pályaudvar - kerengő közösségi tér

Leírás

A Déli pályaudvar előtti kerengő (mélyebb térrész) jelenleg egy alacsony kihasználtságú közterület. Az alábbi 3 fejlesztéssel életteli teli közösségi térré lehetne változtatni a területet: A teljes aszfaltburkolás átgondolt és részleges felbontása fák ültetése, parkosítás céljából. Olyan közösségi térelemek beépítése, amelyekre kiváló példákat lehet látni a Széllkapu Parkban, ami a fiatalok egyik kedvenc helye szabadtéri időtöltésre. A MÁV-val egyeztetve egy digitális utastájékoztató kijelző telepítése további szolgáltatást jelentene.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A terület végre élettel teli park lehetne, a mostani kietlen aszfaltfelület helyett. Megfelelő utastájékoztatás mellett szívesebben várakoznának itt az emberek, mint a peronok mellett. Árnyékolással, fák ültetésével csökkenteni lehetne a hősziget hatást. A tér körül lévő, többségében üres helységek újra kiadhatók lennének.

Helyszín

Déli pályaudvar - kerengő

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2295
Előzetes kategória
Helyi - kis ötlet
Helyszín
XII. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Hirkó György, 2023.12.20.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás