Vissza

Gyalogos-kerékpáros átkelő a Fehérvári úton, a Prielle Kornélia utca torkolatánál.

Leírás

Épüljön egy gyalogos-kerékpáros átkelő a Fehérvári úton a Prielle Kornélia utca torkolatánál. Kiegészítésként a Fehérvári út 48-52. előtti járdaszakaszon táblák tegyék egyértelművé, hogy a járdán (12 éves kor felett) tilos biciklizni. (Autós átkelési lehetőségre nincs szükség, a Prielle Kornélia utca forgalmát nem szabad tovább növelni, így is gyakran bedugul délutánonként.)

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A Fehérvári úton a Csonka János tér és a Hauszmann Alajos utca között egyáltalán nem lehet szabályosan átkelni gyalogosan vagy kerékpárral (autóval sem, de ez utóbbi nem baj). Pedig igény lenne rá: Fővárosi Művelődési Ház, éttermek, utca-torkolatok, boltok, parkolók miatt jelentős a gyalogos-forgalom ezen a szakaszon. Különös problémát jelent, hogy azok a kerékpárosok, akik a Fehérvári úton a belváros felől érkeznek a biciklisávon, majd a Prielle Kornélia utcába kanyarodnának, jelenleg többnyire úgy közlekednek, hogy a Csonka János téri zebrán kelnek át, majd a Fehérvári út 48-52. előtti járdaszakaszon bicikliznek végig, veszélyeztetve a gyalogos forgalmat. (Sok kerékpáros nincs tisztában azzal, hogy a járdán kerékpározást -- 12 éves kor felett -- tiltja a KRESZ.) Ezen a járdaszakaszon ráadásul az is növeli a kerékpáros-forgalmat, hogy két étterem is működik, amelyből jelentős futár-forgalom szállít ételt.

Helyszín

Fehérvári út, a Prielle Kornélia utca torkolatánál.

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítás indoka: A Prielle Kornélia utcától 65 m-es távolságra van jelenleg is jelzőlámpás gyalogátkelőhely. Újabb jelzőlámpás gyalogátkelőhely kijelölése szakmailag nem indokolt, mivel annyira nem kiemelkedő az átkelési igény, illetve a KRESZ alapján útkereszteződéseknél a főútvonal gyalogosan szabályosan keresztezhető abban az esetben is, ha nincs kijelölt gyalogátkelőhely.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2284
Kategória
Helyi - kis ötlet
Helyszín
XI. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
Hujter Bálint, 2023.12.18.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás