Vissza

Éjjeli Bagolyház

Leírás

Egy diákok számára létrehozott épület Budapest egyetemi negyedében, valahol az Astoria-Kálvin-Fővám-Clark Ádám tengelyen, ahol nappali és éjszakai órákban is lehet tanulni korlátok nélkül. Egy ideális helyszín a következőket tudná: Beszélhetünk hangosan és csoportban dolgozhatunk. Tágastermek, asztalokkal, ahol diákok tanulhatnak. Az épület már a kora reggeli órákban nyitva van. Hosszan, akár hajnal 2-3-ig is nyitva tart. Nem kocsma típusú hely, tehát nincs Hangos zene, Alkohol Vagy kiabálás, visszhangzó nevetés. Egy ilyen épület nagyban megkönnyíteni a diákok életét, megteremtve egy csendes és inspiráló környezetet, ahol gyorsan és hatékonyan tudnak a tanulók felkészülni a másnapra.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Az egyetemi tanulmányaink során tapasztaltuk, hogy Budapesten hiányoznak az olyan helyek, ahol hosszú órákon át, az éjszakába nyúlóan lehetne tanulni és egyetemi feladatokat végezni. A legkésőbb nyitva tartó egyetemi könyvtár is este 9-kor bezár, ezt követően pedig minden diák kénytelenek elkezdeni egy olyan helyet keresni, ami még nyitva van és van elegendő asztal és ülőhely. Este 9 után legtöbbször egy kocsmára esik a diákok választása, ami minden csak nem ideális tanulásra. Ráadásul napközben, amikor nyitva vannak a könyvtárak ott is lehetetlen csoportban tanulni, mivel egy könyvtárban nem illik beszélni.

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítás indoka: A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár korábban próbálkozott hosszított nyitvatartással, ez azonban aránytalanul költségesnek bizonyult, valamint nem csak tanulók használták a helyet, ezért nehéz volt rendezett, tanulásra alkalmas helyet biztosítani.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2283
Kategória
Esélyteremtő Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
Nagy Levente, 2023.12.17.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás