Vissza

Közvilágítás kiterjesztése sportpályákra

Leírás

A közvilágítást lehetne bővíteni, vagy átalakítani úgy, hogy sötétedés után a közterületi lámpák fénye lefedje a sportpályák, játszóterek területét is a lakótelepeken. Ezt akár napelemes akkus köztéri led lámpákkal is meg lehet oldani. A sportpályák négy sarkába az egyébként is közvilágításra szolgáló lámpák bevilágíthatnak, de kifejezetten a pályákra elhelyezett megoldás is jó lenne. Nem gondolok extra fényerőre, de amíg egész éjszaka feleslegesen ki vannak világítva parkolók, utak, amin semmi mozgás nincs, annak töredéke is elég lenne a parkokba. A nyugalom érdekében a sportpályákra irányított világítások késő estére kikapcsolhatóak.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Azok akik munkából vagy iskolából éppen sötétedés előtt érnek haza, nem tudják használni az utcai sportpályákat, még a kellemesebb évszakokban sem. Aki mondjuk ősszel szeretne 18-tól 19 óráig labdázni, vagy tornázni 1 órát a szabadban, esetleg a gyerekekkel játszani, nagyon sokat jelentene egy kis fény. (Nem kéne a plázákban, vagy a számítógép előtt tölteni azt a fél évet.)

Helyszín

Lakótelepek - pl. Füredi utcai lakótelep

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2273
Előzetes kategória
Helyi - nagy ötlet
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Cser Bence, 2023.12.15.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás