Vissza

Ismerd meg Budapest történelmét megállónevekből

Leírás

Évek óta tervezem ezt az ötletem valahová beadni, de talán itt és most jött el az ideje: szerintem velem együtt sokan kíváncsian olvasnák a BKK járatok belső kijelzőin, esetleg a megállókban táblákon, hogy az adott megálló miről kapta a nevét.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Spontán megismerheti mindenki Budapest és az ország történelmét, ráadásul olyankor, amikor úgyis holtidő van: utazik vagy várakozik. Hasznos diákoknak, érdekes felnőtteknek, helyi lakosoknak és turistáknak egyaránt. A BKK járatokon jelenleg a nagy képernyőn egy kis szöveg írja csak a megállók nevét, bőven elférne alatta egy rövid ismertető is annak eredetéről (pl híres emberről pár szó, vagy megmagyarázni, hogy miért lett a Gitár utca neve az ami, stb). Ezt továbbgondolva mobilos alkalmazásként/weboldalként is el tudnám képzelni, mely bármely közterületnévről megadja ezeket az információkat.

Hivatal visszajelzése

Ötleted tartalmát érdemben nem módosítottuk. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2269
Kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Szavazólapra került
Beküldés
Körmöczi László, 2023.12.14.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás