Vissza

Tiszteletet az 1956-os Széna téri felkelőknek!

Leírás

A metró Széll Kálmán téri mélyállomásán a Széna téri 1956-os felkelők előtt tisztelegni kívánó installáció hibás, mert a forradalmárok zászlaját nem a Rákosi-címer kivágása után megmaradó kerek lyukkal, hanem a történelmi, szentkoronás magyar címer eltávolítása után kapott üres folttal ábrázolja (világosan mutatva a nyilván körömollóval kivágott kereszt helyét is). Az ügyben tett bejelentésemre Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes úr volt szíves válaszolni 2021. október 8-án (iktatószám FPH138/10-49/2021), de azóta sem történt meg a két, egyenként kb. egyméteres lemez leszerelése és átfestése. Javaslom, csináltassák meg ingyen a történelmet csak hallomásból ismerő tervező stúdióval (azt már beazonosították). Ha erre nem lenne mód, szerintem bármely grafikus elvállalja ingyen, ha lehoznak róla egy köszönő cikket. Részletek és képek: nepszava.hu/3200162vizszintmero-fuggoon-laikus-gondolatok-az-epiteszetrol (lásd 12. pont, utolsó előtti bekezdés).

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Nem űzünk gúnyt tovább 1956 emlékéből azáltal, hogy olyanokkal készíttetünk róla "tisztelgő" installációt (közpénzen), akiknek halvány lila segédfogalmuk sincs a történelemről. A hibáért a jelenlegi városvezetést semmilyen felelősség nem terheli, nyilván annak idején is sajnálatos tévedésről volt szó, korrigáljuk végre, meg lehet tenni egyszerűen és olcsón.

Helyszín

Széll Kálmán tér

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2268
Előzetes kategória
Helyi - kis ötlet
Helyszín
II. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Juhász András, 2023.12.14.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás