Vissza

Védett rekreációs parkok hidak alatt

Leírás

A város nagy főútjai gyakran vasúti pályák, vagy más utak felett ívelnek át. Az átvezetés mindkét oldalán a híd alatt általában lepusztult kavicsos, sáros területek semmire sincsenek használva. (pl: Kacsóh Pongrác úti felüljáró, Drégelyvár utca-Körvasút sor híd, Duna hidak). Jobb híján ide is csak autók szivárognak be, ami tovább rongálja a helyet. Ilyen pontokon külföldi példa alapján esőtől védett, nyáron árnyékos labdapályákat, vagy játszótereket, kutyafuttatót...stb. lehet létrehozni. Ezek lehetnek minimalista, de nagyon igényes, modern kialakításúak is padokkal, növényzettel, világítással.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Aki szereti a szabadidejét a szabadban tölteni, annak sokszor kellemetlenül jöhet egy esős nap, vagy esetleg egy hosszú kánikula. Az egyébként jellegükből adódóan fedett területek alá be lehet "menekülni", de ott miért ne lehetne eleve hasznosan eltölteni a szabadidőt?

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Ötleted tartalmát érdemben nem módosítottuk. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2264
Kategória
Helyi - nagy ötlet
Időszak
2023/2024
Állapot
Szavazólapra került
Beküldés
Cser Bence, 2023.12.14.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás