Vissza

Parkolásgátló oszlopok helyett zöldet: fasor és növényzet a Kossuth Lajos utában

Leírás

A jelenlegi parkolásgátló oszlopok, amellett, hogy nem esztétikusak, nem is hatékonyak, bármely illegális parkoló kiszedheti kényére-kedvére. Ezek helyére, ahol a felület és az infrastruktúra engedi, fasort és növényzetet lehetne telepíteni, lehetőleg olyanokat, amig bírják az ottani forgalmat. A gyalogosoknak járó 1,5 méter a Magyar utcától egészen a Ferenciek teri templomig megvan, a többit a később tervezett nagyfelújítás keretében lenne lehetséges.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Mert a jelenlegi összkép már ettől is jelentősen javulna, később a fák, ha megnőnek hosszútávon, árnyékot is adhatnak, minél előbb elültetve, annál hamarabb, valamint gátolná az illegális parkolást is, több legyet ütve egy csapásra. Ha rendesen gondozva vannak, részévé válhatnak az összképnek, ami mind a lakosok és a turisták áltak megbecsült dologgá válhat, és akár egy korai revitalizáció előfutárának is tekinthető.

Helyszín

Kossuth Lajos utca
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2261
Előzetes kategória
Helyi - kis ötlet
Helyszín
V. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Halász Máté, 2023.12.13.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás