Vissza

Járdaszigetek zöldítése, zöldterület megközelítésének segítése és aluljárók zöldítése

Leírás

A csatolt ábrán pirossal jelölt helyekre zebrát festene fel, a sötétebb zöld helyeken a semmire nem használt járdaszigetek-be fák telepítése és fű,bokor stb és a világosabb zölddel jelölt helyeken pedig zöld tetejű esővédő az aluljárók fölé.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Becsatonázása egy zöldfelületet a keringésbe, ahova utána a lakók idényei szerint lehet pingpongasztalt telepíteni vagy padokat stb, amire az ott lakóknak igénye lenne. A halványzöld helyeken a plusz fa és zöld burkolat növeli az emberek természetközelségét és a szálló por megkötését. Az aluljáró tetőkkel pedig csökken eső esetén a befolyó víz mennyisége és azoknak a teteén hasznos terület jön létre amire szintúgy lehet ültetni zöld növényeket vagy jó kialakítás esetén padokkal is elláthatóak

Helyszín

Budapest Délipályaudvar szomszédsága

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az ötletben megjelölt helyszínek egy részén már folyamatban van zöldítés. A gyalogátkelőhelyek nem valósíthatók meg az egy ötletre fordítható maximális, 120 millió forintos költségkeretből, valamint szakmailag sem támogatottak, mert egy autóforgalommal körülvett zöldterülethez vezetnének, ami rekreációs tevékenységre emiatt nem alkalmas. A közelben lévő Vérmező betölti ezt a funkciót. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2259
Kategória
Helyi - nagy ötlet
Helyszín
XII. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Szavazólapra került
Beküldés
Polczer Bálint, 2023.12.13.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás