Vissza

Zöld utat a troliknak Erzsébetvárosban!

Leírás

A Főváros hatáskörébe tartozik azon belső- és középső-erzsébetvárosi utcák forgalmi rendjének meghatározása, ahol a trolik napi szinten kényszerülnek akár órákra leállni, mert a kétoldali parkolás és a figyelmetlen autósok miatt nem férnek el. A közösségi költségvetés biztosítson forrást a problémával korábban érintett szakaszok újratervezésére és átalakítására: a Dohány utca egyik szakaszán meg kell szüntetni a kétoldali parkolást, a Nefelejcs és a Wesselényi utcában a kritikus szakaszokon a halszálka parkolást párhuzamosra kell váltani. A folyamatba vonják be a trolisofőröket, és helyezzenek ki tájékoztató táblákat, készítsenek felfestést, ami felhívja a parkoló autók figyelmét a parkolási rendre. Zöld utat a troliknak Erzsébetvárosban!

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Szegény 74-es trolinak még Facebook oldala is van (facebook.com/Troli74/), de a 78-asnak sincs jobb dolga, pláne a rajta utazóknak, ha egy SUV beparkol az útjukba. A belvárosi fenntartható közlekedéshez, a közlekedésileg terhelt VII. kerület kidugításához elengedhetetlen, hogy megbízható menekülőút legyen a troli, ami kipufogógáz nélkül cikáz keresztül a kerületen. Soha többé ne fordulhasson elő, hogy a troli parkoló autó miatt vesztegel. Ez egy megoldható probléma, nem komplex életviszonyokat kell átalakítani hozzá, csupán néhány utca rendjét kell átszabni.

Helyszín

Dohány, Wesselényi, Nefelejcs utcák

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2249
Előzetes kategória
Helyi - kis ötlet
Helyszín
VII. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Merényi Miklós, 2023.12.12.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás