Vissza

Homlokzati neont fogadok örökbe

Leírás

Kutassa fel, hol vannak olyan felújítható homlokzati neonok, ahol a főváros ilyen akciót tud szervezni. Körút, Rákóczi út, kerületek főtere vagy főutcája, stb. Ehhez vegye igénybe a helyi, vagy szakmai szervezetek hirdetési felületeit. A jövendő civil befizetések ötletei is jöhetnek civilektől. Vagy cégektől. Sőt az lenne a leghatékonyabb. Pl. vegyes tulajdonú társasházak. Egyes neonokra vonatkozó örökbefogadókat gyűjtsön úgy, hogy a megvalósíthatóságot saját hatáskörben kutassa meg. Engedélyeztesse, ahogy kell. És konkrét költségbecslés alapján gyűjtse az adott neonra az örökbefogadókat és az adományokat. Az adományokból finanszírozza a neononként elkülönítetten nyilvántartott további tevékenységeket pl. versenyeztetés, kivitelezés, műszaki ellenőrzés, valakinek birtokbaadás, fenntartás finanszírozás akár folyamatos örökbefogadói befizetésekből, stb. De mindvégig hiteles, átlátható fővárosi projektbonyolítással.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Budapestet elcsúfítják a nappal jól látható "halott" neonok, acél csontvázai. Este ezek az utcák terek hangulatát nagymértékben feldobnák. "Jó itt élni " érzéshez hozzájárulnának. Megszólítanák a sétálót, mint régen. Ez is a céljuk. Idegenforgalmi hatása is kedves lenne, mert színfoltok. Csalogatnának a sétához, esetleg forgalmat generálnának bizonyos útvonalakon. És esetleg újak létesítésére is ösztönöznének. A tér felfelé tárulna ki, nyílna meg. Megvilágítva a szép homlokzati felső párkányokat, kupolákat, stb. Pl. Rákóczi út, Oktogon, amin előre lehet nagyon hosszan látni a járdákról. A neonok egy bizonyos kor "kereskedelmi" szakmai "műemlékei"! Mire erre ráébredünk, már nem fognak létezni. A homlokzatfelújításokkal együtt elbontásra kerülnek. Nincs gazdájuk! Életveszély miatt is bontják, mert az acélszerkezetek elkorrodálnak, a hulladékvas pedig érték, eladható. Az 50-es és 60-70 es évek neon témái szociogiailag is érdekesek.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2248
Előzetes kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
G. Tatár Ágota, 2023.12.11.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás