Vissza

Télen a Biodomban - mozogjunk, játszunk a buborékban

Leírás

Korosztályos, kisköltségű futó ( nem kell futóburkolat hiszen az utcai futást helyettesíti ), labdázó, focizó, csuzdázó helyek kijelölése. Minimális eszköz elhelyezése: streetball, kicsiknek korosztályos taposó- motor, pedál nélküli kisbicikli, kétkerekű kezdő egyenes pálya, kisbicikli, nagybicikli, lengőteke, petanque hely, pingpontasztalok, óriás sakk felfestve olcsó bábukkal, sakktáblák a földön, felfestések. Zárható szekrények, vagy fülkék, vagy kiskonténer, vagy mozgó guruló dobozok, vagy olyan kocsi mint a hoteleknél a bőröndös kocsi. Vagy 4 targoncakerék egy szabvány raklapon. Bérelhető kinyitható asztal, szék zsúrokhoz, baráti leülésekhez, alkoholfogyasztás nélkül. Ezek külön területek, ami felfestéssel van elválasztva a többitől. Vagy valami nem magas tárggyal. Mosdóhasználat, mozgó egyszerű büfé (alap: tea, kávé, kakaó, tej, csoki, banán, alma.. ) Nem drága belépődíj.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Köztes használatként, a mozgó emberek által bevitt hő is dolgozik. Az épület nem lakatlan, nem megy kárba a temperálási költség. Télen ha hideg van, ha korán sötétedik, ha esik, ha fúj, lehessen mozogni 18-20-óráig legalább. Nem a drága játszóház, udvari bérelt focipálya, latyakos futóút, sötét játszótér. Ovi, iskola, munka után közösen. Nyugdíjasoknak délelőtt és délután mindenkinek. Óriási térben felszabadultan mozogni! Bent egy barátságos világ fogad! Nem kell sokat fűteni. Mert őszi ruhában lehetne használni, télikabát nélkül, de nadrág, pulcsi. És mozgás folyik bent. Egyes tér részein pedig ideiglenes sörpadokkal kis szülinapi összejövetel is lehetséges, mint a nyári parkokban. Mindenki magának rendezi be, visz piknikszőnyeget a földre, terítőt az asztalra, esetleg kis pénzért ott bérel kinyitható székeket, stb. Előtérben el lehet helyezni biciklit, őrzött helyen pénzért mint egy ruhatárban babakocsit.

Helyszín

Biodom
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2247
Előzetes kategória
Helyi - nagy ötlet
Helyszín
XIV. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
G. Tatár Ágota, 2023.12.11.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás