Vissza

Kerékpárút a széles járdákra!

Leírás

Ahol elég szélesek a járdák (Nagykörút, Károly körút, Üllői út, Rákóczi út egyes szakaszai, Andrássy út, XIV. Stefánia út stb.) vezessék a kerékpársávot a járdára.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Ha - ahol lehet - a kerékpárosok a járdán haladnak, fölszabadul az autóknak egy most elfoglalt sáv. Ezzel enyhülhet az irdatlan dugó pl. a Nagykörúton vagy a Rákóczi úton. Kevesebb a stressz, tisztul a levegő. Ha jól van kijelölve a kerékpársáv, megtanulják az emberek figyelembe venni. De ha mégse, és ütközés van, akkor az csak kisebb-nagyobb sérüléseket okozhat, hiszen a biciklivel könnyen meg lehet állni. Ez kiválóan bevált a Bajcsy-Zsilinszky úton vagy a XVI. Veres Péter úton. Kövessék ezt a példát! Mellesleg most is sokan a járdán tekernek, és száguldoznak a e-rollerekkel. Ez is azt mutatja, hogy igény lenne erre, de keretek nélkül sokkal balesetveszélyesebb.

Helyszín

Nagykörút

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2242
Előzetes kategória
Helyi - nagy ötlet
Helyszín
VII. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Joó Katalin, 2023.12.10.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás