Vissza

zöld villamos

Leírás

Villamossínek zöldítése, a környezetükben lévő járdaszigetek, használaton kívüli peronrészek feltörése és zöldítése vízigényes fű helyett szárazságtűrő növényekkel, melyek minimális gondozást igényelnek. Pl. a Nehru parkban megvalósult, a villamossínek közelében található mezei virágos sáv kiterjesztésével pipacsok között, később kék lenvirág és búzavirág mezőn mehetne keresztül a 2-es villamos.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A villamossínek és környezetük sok olyan területet lefednek, ahol autó- és gyalogosforgalom egyáltalán nincs. Ezeket a területeket be lehetne vonni a klímaváltozás káros hatásainak csökkentésébe viszonylag olcsó és fenntartható módon, ráadásul úgy, hogy a városkép színes és értékes foltjaivá váljanak.

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Ötleted tartalmát érdemben nem módosítottuk. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2241
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Szavazólapra került
Beküldés
Horváth Orsolya, 2023.12.10.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás