Vissza

Új tér Zuglóban

Leírás

Erzsébet királyné útja - Nagy Lajos király útja kereszteződés. Ez egy igen fontos csomópont, elég nagy a terület is. Érdemes lenne térnek elnevezni, és a jelenleg parkolásra feleslegesen használt területeket zöldíteni.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Az Erzsébet királyné útja - Nagy Lajos király útja kereszteződése fontos csomópont a környéken, eléggé nagy területen terül el, nem csak két kisforgalmú út találkozása. Neve viszont borzasztó hosszú, BKK megállók ezért nem is ezt használják (helyette Nagy Lajos király útja - Czobor utca: lássuk be, ez sem sokkal jobb). A "15 perces város" víziójába remekül illeszkedne a forgalmasabb csomópontok identitásának erősítése, ebben nagyban segíthetne a terület térként történő meghatározása, parkosítása. A területet érdemes lenne térként elnevezni (pl. Alsórákos tér vagy korábbi híres lakóiról). A közterület elnevezését helyi szavazáson kellene kiválasztani. A téren több felesleges parkoló is van, ahol 3-4 autó fér csak el, viszont a közelben több nagykapacitású parkoló is található. Ezeket a területeket zöldíteni kellene, parkosítani a területet, amellyel a terület sokkal barátságosabb és élhetőbb lenne.

Helyszín

Erzsébet királyné útja - Nagy Lajos király útja kereszteződés

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2236
Előzetes kategória
Helyi - nagy ötlet
Helyszín
XIV. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Jansik Péter, 2023.12.09.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás