Vissza

Fásítás Budapest utcáin (levegő tisztítása, állatoknak otthon)

Leírás

Sajnos vannak olyan utcák Budapesten ahol szinte semmi növény nem található, és bár sok fejlődés volt az utóbbi években a fásítás, zöldítés terén, még mindig van hova fejlődni. (lásd: Székesfehérvár, a jelenelegi 80 ezer közterületen található fához még jövő év végéig összesen ültetnek kb. 10 ezer fát, a következő cél, pedig elérni a 100 ezer közterületre ültetett fát (minden lakosra jusson egy fa). Javaslatom tehát azt, hogy ne a parkokban ligetekben ültessenek még több fát (legalábbis ne elsősorban), hanem utcákra, terekre, forgalmas csomópontok közelébe.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Alapvető szükséglet az, hogy mindenki tiszta levegőhöz jusson és ennek a legjobb formája az, ha minél több fa található az utcákon, forgalmas csomópontok közelében. A levegőtisztításan túl, a fák, nyáron árnyékot adnak, javítják a talaj minőséget a lehullott levelek (tehát nem kell mindent összegereblyézni, továbbá azért sem, hogy legyen hova bújni a rovaroknak, sünöknek stb.), otthon adnak több száz féle allatnak, nem utolsó sorban szemet gyönyörködtetőek. Egyre nagyobb igény van arra, hogy ebben a rohanó világban kicsit lelassuljunk és meg tudjuk élni a pillanatot. Ehhez nagy segítséget tud nyújtani az, ha minél többen, minél fásabb, növényesebb környezetben tudunk élni. Egy-egy fa, bokor, virágláda vagy bármilyen növény ültetése is már nagybaj hozzá tud járulni a pozitív változáshoz. Én ebben látom most a legnagyobb segítséget. Remélem sikerül megvalósítani! Javasolt területek: Mohács utca, Csata utca, Hun utca, Boráros tér zöldítése,Bosnyák tér növényesítése, Lehel tér rendezése.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2235
Előzetes kategória
Zöld Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Véber Mónika, 2023.12.09.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás