Vissza

Flóriàn tér-külsô Bécsi út kerékpàrút létesítése

Leírás

Flóriàn tér-külsô Bécsi út kerékpàros összekötése, ( Waldorf iskolàig, azaz Bécsi út- Bóbita utca keresztezôdésig) kerékpàrút létesítése

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A koràbbi és hamarosan megvalósuló é-budai bringàs fejlesztések megoldjàk a vàros felôl a Flóriànig, valamit az ürömi csomóponttól az Aranyvölgyi útig szakaszokat. A javaslatom a 2 közötti részt érinti: Vörösvàri út Flóriàntól Bécsi úton àt az óbudai Waldorf iskolàig. Itt jelenleg a jàrdàn lehet bringàzni, ami szabàlytalan, vagy az úton, ami meg életveszélyes - lsd 10es úti közúti forgalom. A két pont között màs útvonalon (Aranyvölgy úton àt)a Duna felé esô belsô óbudai utcàkon ugyan lehet tekerni, de az mind kerülô erre a szakaszra nézve. Ezen a részen az utóbbi 15+ évben rengeteg lakóterület lett: óbuda lakókert több üteme, Harsànylejtôn a teljes domboldal beépült, ami sok ezer embert jelent. Közülük a bringàsok, rolleresek biztonsàgos vàrosba/ból jutàsàt segítené ez a fejlesztés, ami igazàból a vàros felôl a 10es út felé menô jàrdaszakaszon tudna megvalósulni, sàvra nincs hely.

Helyszín

Vörösvàri út/ külsô Bécsi út Flóriàn tértôl Waldorf iskolàig (Bécsi út-Bóbita utca keresztezôdés)

Hivatal visszajelzése

Az elutasítás indoka: A Vörösvári úton jelenleg is van minkét irányban busz-kerékpársáv. A Bécsi úti szakasz a közösségi költségvetés egy ötletre fordítható maximális, 120 millió forintos költségkeretéből nem valósítható meg.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2230
Kategória
Helyi - nagy ötlet
Helyszín
III. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
Palotas Zsofia, 2023.12.09.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás