Vissza

Ne legyen késleltetés a jelzőlámpák között!

Leírás

Amikor a járműveknek pirosra vált a közlekedési jelzőlámpa, akkor a gyalogosoknak legyen egyből szabad jelzés! Ne kelljen percekig feleslegesen várakoznia senkinek!

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A késleltetés csak feleslegesen rabolja az emberek idejét és türelmét. A közlekedési jelzőlámpák pontos összehangolása lényegesen felgyorsítaná a város közlekedését, csökkentené a légszennyezést és a stresszt.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítás indoka: Az ötlet forgalomszabályozási kérdést érint, ami a közösségi költségvetésből nem valósítható meg. A jelzőlámpák kialakítását jogszabályok és műszaki előírások szabályozzák, amiktől eltérni nem lehet. Az úgynevezett közbenső időket minden körülmények között be kell tartani, mivel azoknak biztonsági szerepe van. Ezek a - jellemzően pár másodperces - szünetek biztosítják például, hogy a gyalogátkelőt minden gyalogos elhagyja, mielőtt a gépjárműforgalom megindulna, illetve hogy ne lépjen addig gyalogos az átkelőre, amíg esetleg még érkezhet meg nem álló gépjármű.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2227
Kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
Csóka János, 2023.12.08.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás