Vissza

Biztonságos kerékpározást a Rottenbiller utcán

Leírás

Hozzunk létre biztonságos kerékpáros infrastruktúrát a Rottenbiller utca mindkét irányában a Damjanich utca és Baross tér közötti szakaszon, ideális esetben védett kerékpársávokkal.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Az ötlet megoldása számos problémát oldana fel, mind a környéken élők, mind az itt áthaladó kerékpáros forgalom számára: A mostani infrastruktúra csak balesetveszélyes kerékpározást biztosít Külső-Erzsébetváros egyik legfontosabb útvonalán, ezért vagy sokan egyáltalán nem választják ezt az alternatív közlekedési formát, vagy a járdán kerékpározás mellett döntenek ami folyamatos veszéllyel fenyeget a gyalogosforgalom számára. Az ötlet megvalósításával összekötttetést nyernének a meglévő Baross téri, Wesselényi utcai és Rottenbiller utcai (Lövölde tér-Damjanich utca között) kerékpáros útvonalak, és a könnyebb megközelíthetőség révén felvirágozhatnának a jelenlegi üzletek, éttermek, kávézók, új lendületet adve ezzel a Rottenbiller utcának és ezáltal Külső-Erzsébetvárosnak egyaránt.

Helyszín

Rottenbiller utca

Hivatal visszajelzése

Az elutasítás indoka: Az ötletet a VII. kerület támogatja, mert a Rottenbiller utca szűkítése elviselhetetlen forgalomnövekedést, csúcsforgalmi dugókat okozna.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2226
Kategória
Helyi - nagy ötlet
Helyszín
VII. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
Marton Bognar, 2023.12.08.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás